Update

Sprinter Van Hummel net naast podium in Peking

Kenny van Hummel is dinsdag tijdens de eerste etappe in de Ronde van Peking, die de UCI WorldTour voor dit jaar afsluit, net naast het podium geëindigd. De coureur van Vacansoleil-DCM moest in de eindsprint na een rit over 117 kilometer genoegen nemen met de vierde plaats.

Kenny van Hummel. Beeld anp
Kenny van Hummel.Beeld anp

Elia Viviani won de massaspurt. De Italiaanse renner van Liquigas was sneller dan de Brit Andrew Fenn en de Noor Edvald Boasson Hagen. Viviani is ook de eerste leider in de tweede editie van de Chinese rittenkoers.

Nog voor de start op het Plein van de Hemelse Vrede was er wat opschudding toen de finishboog instortte na felle windvlagen. De renners ondervonden evenwel geen hinder van het incident. Diverse vluchtpogingen tijdens de plaatselijke rondjes van ongeveer 7 kilometer hadden geen succes.

Alex Dowsett van Sky was de laatste die nog trachtte een sprint te ontlopen, maar meer dan enkele meters kreeg hij niet.Viviani toonde zich in de schaduw van het Vogelneststadion duidelijk de snelste. Hij had een fietslengte voorsprong op Fenn.De tweede rit is woensdag 126 km lang en gaat van het Vogelneststadion naar Men Tou Gou.

Meer over