Springruiter Romp eindigt als tweede in derby Hamburg

Bert Romp is zondag tweede geworden in de zware derbyproef voor springruiters in Hamburg. Hij moest alleen de onverwoestbare 54-jarige Oostenrijker Hugo Simon voor laten gaan....

DPA

HAMBURG

Simon, onlangs voor de derde maal in zijn loopbaan winnaar van de wereldbeker, bleef met zijn paard Gondoso in de barrage foutloos in 58,37 seconden. Romp maakte ook geen fout met Burgh's Samantha, maar voltooide zijn ronde in 62,59 seconden. De derde plaats was voor de Britse ruiter John Whitaker met Welham.

Simon bracht voor de vijfde keer in zijn loopbaan de derby van Hamburg op zijn naam. Hij evenaarde daarmee het record van de legendarische Duitse ruiter Fritz Thiedemann.

Romp, die zowel in Barcelona als in Atlanta deel uitmaakte van de Nederlandse ploeg (hij kreeg in Spanje geen goud omdat zijn resultaten niet meetelden), kwam met zijn 15-jarige Holsteiner merrie Samantha buitengewoon goed uit de voeten op het traditioneel zware parkoers. Alleen hij en Simon slaagden er in in het 1230 meter lange traject met zeventien hindernissen zonder mankementen te bedwingen. In de barrage kreeg de Brabander geen kans van Simon.

Piet Raymakers heeft zaterdag de Grote Prijs van Hamburg gewonnen. De Nederlandse ruiter bleef in de barrage met Amethyst de Duitser Lars Nieberg met For Pleasure voor. Raymakers was 0,18 seconde sneller dan Nieberg. Op de derde plaats eindigde Jessica Johansson uit Zweden met Dega.

Meer over