Sport citaten

Je kunt dit in het negatieve trekken, en dat zal ook wel gebeuren. Maar we hebben ook de veerkracht en de wilskracht getoond om vijf keer te scoren....

De video heeft aangestaan. Hier moeten we verder mee. Nee, het zat niet prettig op de bank. We hielden rekening met een counterend België. We lieten ons verrassen door de tactiek, vooral onze verdedigers. Het spel was veel te slap.

Rijkaard

Deze wedstrijd heeft ons veel plezier geschonken. Maar ik zal vannacht niet lang slapen. Daarvoor is er vanavond te veel gebeurd. Het harde spel van België? Ach, soms kwamen onze spelers gewoon een stapje te laat.

Robert Waseige, Belgisch bondscoach

Zelfs de Belgen zijn niet bang meer voor ons. Zij verrasten door hun gedurfde spel. We hebben vijf goede goals gemaakt, maar achterin lieten we nogal wat steekjes vallen.

Edgar Davids

Het was even wennen om met die bril te spelen. Zonder bril zou het te gevaarlijk zijn.

Davids

Je probeert wat hè, en soms maak je dan zo'n doelpunt. Zo'n goal maak je maar een paar keer in je carrière.

Davids

Ook in het begin van de wedstrijd wilden we graag, maar we verdedigden te ver van de man af en speelden te weinig pressie. Met soms goed voetbal zijn we teruggekomen na die 0-2. Ondanks die 5-5 houd ik een positief gevoel over aan deze wedstrijd.

Ronald de Boer

Dit sloeg helemaal nergens op.

Frank de Boer

Ik wil niet goedpraten wat ik bij Staelens deed. Dat was niet juist. Het was een gevoel van irritatie. De Belgen hadden de bal moeten uitschieten nadat Staelens Kluivert had geblesseerd. Nee, zo'n wedstrijd heb ik nog nooit meegemaakt. Zoiets beleef je alleen in een trainingspartij.

Dennis Bergkamp

Meer over