Spelersvereniging veroordeeld wegens seksediscriminatie

Een rechtbank in Londen heeft de Engelse vereniging van profvoetballers PFA schuldig bevonden aan seksuele discriminatie. De PFA moet Rachel Anderson, de enige vrouwelijke spelersmakelaar in Engeland, een schadevergoeding betalen van 22.500 gulden....

De 41-jarige Anderson had haar klacht ingediend, omdat ze in 1997 en 1998 niet welkom was bij het jaarlijkse galadiner van de PFA. Anderson had een uitnodiging voor het diner gekregen van haar cliënt Julian Dicks, de voormalige aanvoerder van West Ham.

De organisatie redeneerde echter dat er bij deze 'mannenaangelegenheid' geen plaats was voor vrouwen. Ook beweerde de PFA dat het diner en privé-aangelegenheid was, maar de rechter oordeelde dat het diner toegankelijk was voor 'een deel van het publiek' omdat er ook dinerkaarten waren verkocht aan sponsors. Volgens rechter Brian Knight heeft de PFA daarmee de wet op seksediscriminatie overtreden.

De PFA probeert met een uitgebreide publiciteitscampagne meer vrouwen en gezinnen naar de stadions te trekken. De uitkomst van deze zaak is wat dat betreft een flinke streep door de rekening.

Meer over