Spelers Barça rouwen om Tito Vilanova

De spelers van de Spaanse landskampioen FC Barcelona zijn in Nou Camp samengekomen om hun overleden ex-trainer Tito Vilanova te herdenken. Die overleed gisteren op 45-jarige leeftijd aan de gevolgen van speekselklierkanker.

null Beeld epa
Beeld epa

De spelers, technische staf en sportief directeur Andoni Zubizarreta gingen naar een herdenkingsruimte in het stadion. Na het ondertekenen van het rouwregister hielden ze enkele minuten stilte.

'Dit is een heel moeilijk moment', vertelde Barça-aanvoerder Carles Puyol nadien. 'Tito was een voorbeeld voor ons allen. Hij heeft gestreden tot de laatste snik, altijd met kracht en optimisme. We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe. Het is een enorm verlies.'

Na het eerbetoon voor Vilanova gingen de spelers het trainingsveld op. Met Afellay in de selectie gaat Barcelona zondag op bezoek bij Villarreal. Voor aanvang van die competitiewedstrijd wordt een minuut stilte gehouden en de spelers zullen rouwbanden dragen. De clubleiding kondigde zaterdag drie dagen van rouw af.

De dood van Vilanova heeft de hele voetbalwereld geschokt. Tal van clubs, trainers en grote spelers hebben hun medeleven betuigd aan de familie van de oud-trainer. Bij de Duitse competitiewedstrijd tussen Bayern München en Werder Bremen werd ook een minuut stilte gehouden voor Vilanova. De Catalaan werkte jarenlang als assistent van Pep Guardiola, de huidige coach van Bayern.

null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld epa
Beeld epa
Meer over