Sparta wint topper tegen De Graafschap en blijft aan kop

Sparta heeft zijn leidende positie in de Jupiler League onderstreept in de topper tegen De Graafschap, de nummer 4 van de ranglijst. De Rotterdammers wonnen het duel voor eigen publiek met 2-1.

null Beeld

Donovan Deekman opende de score op het Kasteel halverwege de eerste helft. Sandro Calabro zorgde met minder dan een kwartier op de klok vanaf de strafschopstip voor de verdubbeling van de marge. In de tussenliggende tijd joegen de bezoekers vergeefs op de gelijkmaker. Ook na de 2-0 bleef De Graafschap knokken voor een beter resultaat. De beloning voor die instelling bleef beperkt tot de aansluitingstreffer van Anco Jansen.

Sparta profiteerde ten volle van de nederlaag van MVV. De naaste concurrent verloor in Maastricht verrassend van Emmen: 1-2. De laaggeklasseerde Drentse ploeg kwam vroeg op voorsprong door Ruud ter Heide. Toen Kjell Knops vlak na rust gelijk maakte, gingen de supporters van MVV er goed voor zitten in de overtuiging dat het wel goed zou komen. Niets was minder waar. De Armeniër Norair Aslanian-Mamedov bezorgde Emmen de winst.

De achterstand van de Limburgers op Sparta is na 23 wedstrijden nu 4 punten. Helmond Sport raakte door een gelijkspel tegen Excelsior (1-1) iets verder achterop. FC Volendam passeerde De Graafschap door aan de Langeleegte SC Veendam met 4-0 te verslaan. Jack Tuyp scoorde driemaal.

null Beeld
Meer over