Spanjaard Márquez opnieuw de snelste in MotoGP VS

De Spaanse motorcoureur Marc Márquez heeft op het circuit van Laguna Seca in het Amerikaanse Monterey zijn derde grandprixzege van het seizoen geboekt. In de MotoGP-klasse was de 20-jarige 'rookie' van Repsol Honda de beste in de Grote Prijs van de Verenigde Staten. De Duitser Stefan Bradl werd tweede, Valentino Rossi uit Italië derde.

Marc Marquez Beeld afp
Marc MarquezBeeld afp

Net als vorige week op de Duitse Sachsenring had Rossi de beste start, hij ging van plaats 4 naar 2, maar de van kop gestarte Bradl bleef buiten zijn bereik. Ondertussen kwam Márquez steeds dichter bij de Italiaan en met een fantastische inhaalactie in de derde ronde, waarbij hij zelfs iets buiten de 'kerbstones' belandde, ging de Spanjaard hem voorbij.

Márquez kon vervolgens op jacht naar Bradl, die een gaatje had geslagen. Langzaam kwam de Spanjaard dichterbij en na een inhaalactie in de laatste bocht van het circuit nam hij de leiding over. Márquez stond de koppositie niet meer af en finishte met ruime voorsprong op Bradl en Rossi, die nog net Alvaro Bautista achter zich hield. De gehavende Spaanse kemphanen Dani Pedrosa en Jorge Lorenzo eindigden als vijfde en zesde.

Márquez won vorige week ook al op de Duitse Sachsenring en aan het begin van het seizoen op het circuit van Austin in Texas. Na zijn nieuwste overwinning staat hij op 163 punten in het WK-klassement, voor Pedrosa (147) en Lorenzo (137).

Meer over