Sluiter verliest weer in tweede ronde

Met zijn fraaie ontsnapping tegen de Peruviaanse gravelspecialist Luis Horna wekte Raemon Sluiter de indruk dat hij bij de Dutch Open wellicht oude tijden kon laten herleven....

Sluiter trof donderdagavond de Oostenrijkse veteraan Werner Eschauer, dit seizoen kampioen van de eerste divisie met vier titels bij Challengers. In twee sets (6-2, 6-4) binnen het uur kreeg Sluiter tennisles van zijn 33-jarige tegenstander, stelde hij bedremmeld vast.

In april 2005 in München wist Sluiter bij een ATP-toernooi voor het laatst door te dringen tot de kwartfinales.

Steve Darcis is de grootste verrassing van de jubileumeditie van de Dutch Open. Vorige week werd de 23-jarige Belg in de eerste ronde van de Challenger in Scheveningen uitgeschakeld door Robin Haase, de enige Nederlander bij de laatste acht van de Dutch Open.

Via de kwalificaties wist Darcis in Amersfoort het hoofdtoernooi te bereiken, waarin de nummer 297 van de wereldranglijst donderdag in twee sets (7-6, 6-1) afrekende met de Fransman Gilles Simon.

Darcis stuit in de kwartfinales op Igor Andrejev, een van de drie Russen in de kwartfinales. Andrejev versloeg in de tweede ronde de als vierde geplaatste Italiaan Filippo Volandri in drie sets: 3-6, 6-1, 6-4.

Meer over