Sittardia grijpt laatste kans met beide handen

Door de overtuigende 34-27 zege van de handballers van Sittardia op E & O belooft de slotfase van de play-offs buitengemeen spannend te worden....

Sittardia en E & O gaan met koploper Aalsmeer uitmaken welke twee ploegen zich plaatsen voor de 'best-of-five' finale om het landskampioenschap.

In de Sittardse Stadssporthal moesten de Limburgers winnen. De situatie op de ranglijst was na het debacle bij Tachos behoorlijk penibel geworden voor thuisspelende ploeg.

Coach Gino Smits van Sittardia zag een week eerder een fenomenaal E & O dat Aalsmeer deklasseerde. De Drentse ploeg dacht de zaken simpeltjes te kunnen klaren. Maar dat pakte sensationeel verkeerd uit.

De tactisch sterk spelende titelverdediger legde de gevaarlijke afstandsschutters van E & O aan banden en haalde zelf uit de weer goed functionerende opbouwrij een hoog rendement. Vrijwel elke schotpoging betekende een doelpunt.

Opvallend bij de gedisciplineerd spelende Limburgers was de rol van Rutger Sanders (tien doelpunten). Met de schutter terug in de ploeg, lijken ook zijn teamgenoten beter te functioneren.

Peter Portengen is er bij E & O in geslaagd om van de groep een sterk collectief te maken. De coach beschikt over voldoende ervaren spelers, maar hij geeft ook jeugdspelers als Mark Bult, Michiel Logtenbergh en Edwin Renting vertrouwen.

E & O moet wel op zoek naar nieuwe spelers. Doelman Renee Cloo en opbouwer Jop Hagreize stoppen aan het einde van het seizoen. Beide spelers kunnen de lange reistijden niet meer opbrengen.

Ook Dennis van Zessen verlaat de Emmense club. De hoekspeler verhuist naar het westen van het land. Door een achillespeesblessure kwam hij dit seizoen nog niet in actie.

Bij de vrouwen is de rol van regerend landskampioen SEW in de kampioensgroep uitgespeeld. De ploeg uit Nibbixwoud heeft een onoverbrugbare achterstand op het trio De Volewijckers, AAC 1899 en Swift.

In de strijd tegen degradatie pakte VZV belangrijke punten tegen Hellas.

Met de 22-15 zege namen de Noord-Hollandsen revanche voor het blamerende 35-15 verlies eerder dit seizoen tegen dezelfde tegenstander.

Meer over