Sittardia boezemt zonder sterspelers weinig angst in

Sittardia heeft de komende kerstpauze, waarin de Limburgse Handbal Dagen worden afgewerkt, nodig om wonden te likken. De ploeg lijkt verdoofd, boezemt zonder record-international Lambert Schuurs en zonder Handballer van het Jaar Hermundstadt weinig angst in en komt nauwelijks aan serieus spel toe....

Van onze handbalmedewerker

GELEEN

Degradatiekandidaat Ceasar kwam vorige week een enkele treffer tekort, Volendam (ook in de gevarenzone) verloor zaterdag in Sittard met slechts twee doelpunten verschil: 24-22. AHV Swift, het laatste restje Arnhemse handbaltrots, werd door Aalsmeer met 39-15 verpletterd.

In de vrouwencompetitie is de verdeling van de buit al zo ongeveer rond. Swift Roermond, sinds de aanvang van dit seizoen met een nieuwe Noorse trainer fulltime aan de slag, scoorde zaterdag volop tegen de nummer drie van de ranglijst Volewijckers Amsterdam. Volewijckers verloor in de eigen Elzenhagenhal met 30-22.

Op papier kent Swift Roermond maar één serieuze achtervolger, SEW uit Wognum. Oud-kampioen Hellas Den Haag, tegenwoordig degradatiekandidaat, werd in Den Haag met de grootste moeite afgestoft: 25-26. OSC Amsterdam won met 23-20 van AAC 1899.

Meer over