Sinkewitz ziet af van contra-expertise

BERLIJN (ANP) - Patrik Sinkewitz ziet toch af van een contra-expertise. Dat maakte de Duitse wielrenner dinsdag bekend. ,,De manager van Sinkewitz heeft ons per fax op de hoogte gebracht van zijn beslissing'', aldus een woordvoerder van de Duitse wielerbond BDR.

Bij een trainingscontrole op 8 juni werd in de urine van de prof van T-Mobile een te grote concentratie van het spierversterkende hormoon testosteron aangetroffen. De bond van Duitse wielrenners (BDR) maakte dat op 18 juli bekend tijdens de Ronde van Frankrijk. Sinkewitz had de Tour toen net verlaten na een botsing met een toeschouwer. De renner vroeg direct om een contra-expertise, maar ziet daar nu alsnog vanaf. De manager van Sinkewitz maakte niet bekend waarom.

De Duitse tv-zenders ARD en ZDF namen drastische maatregelen nadat de affaire-Sinkewitz bekend werd. Beide publieke omroepen beëindigden per direct de rechtstreekse berichtgeving over de Tour. Na de onthullingen van Zabel, Riis en enkele andere Telekom-coureurs hadden de stations al aangekondigd te zullen stoppen met de live-uitzendingen indien een nieuwe dopingzaak zich zou aandienen.

Dat uitgerekend Sinkewitz betrapt werd op doping was uiterst pijnlijk voor zijn werkgever T-Mobile en het Duitse wielrennen in het algemeen. De 26-jarige coureur stond symbool voor de 'nieuwe weg' die T-Mobile was ingeslagen. Dat beleid was er vooral op gericht op een schone manier te wielrennen en zodoende definitief af te rekenen met het besmeurde verleden.

Meer over