Sifan Hassan oppermachtig in Warandeloop, Choukoud tweede

Atlete Sifan Hassan heeft zondag voor het derde jaar op rij de Warandeloop in Tilburg gewonnen. De Nederlandse wereldtopper op de 1500 meter was ongenaakbaar in de 8000 meter lange cross.

Sifan Hassan op archiefbeeld. Beeld epa
Sifan Hassan op archiefbeeld.Beeld epa

undefined

Choukoud tweede in Warandeloop

Khalid Choukoud heeft zondag zijn titel in de Warandeloop niet geprolongeerd. De Duitse atleet Richard Ringer was in de internationale cross over 10 kilometer net iets sneller dan de Haagse hardloper. Ringer won in een tijd van 30 minuten en 7 seconden, Choukoud finishte als tweede op 10 seconden achterstand. De Belg Isaac Kimeli liep naar de derde plaats. Choukoud liep vorige maand de marathon van Amsterdam in 2.11.34 en miste de limiet voor de Olympische Spelen in Rio volgend jaar.

Hassan liep praktisch vanaf het startschot weg van haar concurrentes en eindige met een halve minuut voorsprong op Maureen Koster, die in de strijd om de tweede plaats de Belgische kampioene Louise Carton aftroefde.

Hassan was deze zomer bijzonder sterk op de 1500 meter. De Arnhemse veroverde brons op de WK in Peking, won de Diamond League op het nummer en scherpte haar Nederlands record op de afstand aan tot 3.56,05.

Meer over