Shakira date Barça-speler; Real bant direct haar liedjes

Wekenlang ging al het gerucht dat ze een liefdespaar vormden, de heupwiegende zangeres Shakira en de solide barcelona-verdediger Gerard Piqué. Vooral nadat Shakira haar breuk met Antonio de la Rúa, de zoon van de voormalige Argentijnse president, bekend had gemaakt en was uitgelekt dat de Colombiaanse een huis in Barcelona had gehuurd.

Van onze verslaggever Iñaki Oñorbe Genovesi
De twitpic van Shakira Beeld photo_news
De twitpic van ShakiraBeeld photo_news

De roddels werden nog heftiger toen vorige maand foto's opdoken op Facebook waarop beiden waren te zien tijdens een feestje ter ere van hun beider verjaardag. Zij was 34 jaar geworden, hij 24 jaar. Toen enkele dagen later de roddelbladen ook nog eens foto's publiceerden van Shakira en Piqué die hand in hand liepen, was het hek van de dam. Tot een miljoen dollar werd paparazzi beloofd als het stel kussend wisten vast te leggen. Uiteindelijk publiceerde het Colombiaanse blad Caras als eerste een foto.

Zonnetje
Maar Shakira en Piqué lieten aanvankelijk weinig los. De Barcelona-verdediger ging het onderwerp uit de weg tijdens persconferenties. Hij wilde slechts over voetbal praten. Maar gaf later toe zich gelukkig te voelen met zijn nieuwe liefde. Shakira liet zich vandaag voor het eerst in het openbaar uit over Piqué. Shakira twitterde een foto waarop zij samen met Piqué is te zien met daarbij een boodschap aan haar fans: 'Ik stel jullie voor aan mijn zonnetje.'

Maar haar relatie met de Barcelona-verdediger lijkt slecht gevallen te zijn bij de aartsrivaal van de Catalanen, Real Madrid. De Koninklijke heeft bekend gemaakt dat de muziek van de Colombiaanse zangeres niet langer zal klinken bij wedstrijden van Real in het Bernabeu-stadion. Daarmee wordt onder meer haar bekend nummer Waka-Waka, een van de door de Madridistas meest meegezongen liedjes op de tribunes, niet langer gedraaid.

Niks persoonlijks
Bij Real verzekeren dat ze niks persoonlijks hebben tegen Shakira. Maar de timing om het besluit naar buiten te brengen, uitgerekend op de dag dat Shakira haar relatie met een Barcelona-speler bevestigt, roept toch vragen op.

Volg de Volkskrant op Twitter
Word vriend van de Volkskrant op Facebook

Meer over