Scottish Claymores bezorgt Amsterdam Admirals kater

Door een 10-6 nederlaag tegen Scottish Claymores heeft Amsterdam Admirals zijn kansen op een finaleplaats behoorlijk zien slinken. Met vier punten uit zes wedstrijden is het team zelfs, samen met Frankfurt, hekkensluiter in de World League of American Football....

ANP

EDINBURGH

In Edinburgh werd zondag het lot van de ploeg van coach Al Luginbill bezegeld door een late touchdown van de Claymores. Vlak nadat Amsterdam door een fieldgoal van Oliver Quass op een 3-6 voorsprong was gekomen, bereikte de Schotse quarterback Barr zijn receiver Murphy met een lange pass. De conversie van Parker betekende 10-6.

Nu moeten de Admirals de resterende vier wedstrijden winnen om op 22 juni in de World Bowl de tegenstander van de Barcelona Dragons te zijn.

Voor nog geen tienduizend toeschouwers slaagden zowel de Claymores als de Admirals er in Murrayfield Stadium niet in voor een boeiend schouwspel te zorgen. De thuisploeg had de overhand, maar kon de terreinwinst niet in een of meer touchdowns vertalen.

Ook na rust was er voortdurend sprake van gestrande aanvalspogingen. Met name de Amsterdamse quarterback Fiedler kon met zijn passes nauwelijks resultaat boeken. Slechts acht van de 21 pogingen waren goed. Zijn Schotse collega Barr deed het iets beter en ook over de grond bleek de Schotse aanval effectiever.

Meer over