Update

Schippers wint voor vierde keer het verspringen bij NK

Dafne Schippers is de NK indoor in Omnisport Apeldoorn vandaag goed begonnen. De 22-jarige atlete van Hellas Utrecht won voor de vierde keer in haar loopbaan het verspringen. Een sprong van 6,48 meter was voldoende voor het goud.

Dafne Schippers vorige week in Berlijn Beeld null
Dafne Schippers vorige week in Berlijn

Het zilver ging verrassend naar Nadine Visser. Zij verbeterde haar persoonlijke topprestatie met liefst 38 centimeter naar 6,40. Visser (20) kwam al in haar eerste poging tot die afstand en stapte na drie sprongen uit de wedstrijd. Schippers sprong pas in haar vijfde poging voorbij die afstand. Brons was er voor Valentine Kortbeek met 6,01.

De kampioene was ondanks haar vierde titel niet echt tevreden. Ze kwam 5 centimeter tekort voor de limiet voor de EK, begin maart in Praag. ,,Ik had wel iets meer in mijn hoofd'', aldus Schippers. ,,Die limiet had ik graag willen springen. Het was niet echt mijn wedstrijd, een zware bevalling.''

Winst
Schippers kroonde zich de afgelopen twee jaar ook al tot nationaal kampioene indoor bij het verspringen. In 2012 ontbrak ze op dit onderdeel, maar het jaar daarvoor ging de winst eveneens naar de Utrechtse.

Ze verdedigt later vandaag nog een Nederlandse titel. Dan staat de 60 meter op het programma. Op de sprint heeft Schippers dit jaar met 7,09 seconden de op één na snelste seizoenstijd wereldwijd staan. Alleen de Ivoriaanse Murielle Ahouré was met 7,05 sneller.

Meer over