Schalke schakelt weggestuurde Stevens uit

Schalke 04 heeft zich dinsdagavond met de grootst mogelijke moeite ten koste van PAOK Saloniki gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Op het gelijkspel (1-1) van vorige week volgde in Griekenland, ondanks een rode kaart voor Jermaine Jones bij diezelfde tussenstand, een 3-2-overwinning. 

null Beeld ap
Beeld ap

De Hongaar Ádám Szalai was de grote man met twee doelpunten. Trainer Huub Stevens van PAOK werd in de rust naar de tribune gestuurd door arbiter Björn Kuipers.

null Beeld getty
Beeld getty

Ook Arsenal redde het, al hoefde die club zich niet bovenmatig in te spannen. Na de 3-0-zege in Istanbul op het Fenerbahçe van Dirk Kuijt, bezorgde Aaron Ramsey zijn ploeg met twee treffers in Londen opnieuw de zege: 2-0.

FC Basel ging door dankzij de tweede overwinning (2-0) op Loedogorets uit Bulgarije. Austria Wien verloor weliswaar thuis met 3-2 van Dinamo Zagreb, maar dat was voldoende dankzij de 2-0-zege in Kroatië van vorige week. Steaua Boekarest speelde gelijk bij Legia Warschau (2-2) en kwalificeerde zich op basis van uitgoals.

null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld reuters
Beeld reuters
Meer over