Schalke houdt stand

BERLIJN (ANP) - Schalke 04 houdt ook dit weekeinde stand aan kop van de Bundesliga. De formatie uit Gelsenkirchen won zaterdag bij FSV Mainz 05 (3-0). VfB Stuttgart, dat moeizaam Hannover 96 bedwong (2-1), blijft volgen op vier punten.

Werder Bremen, de kanshebber die eerder in de week AZ op Europees niveau uitschakelde, komt zondag in actie. Als de club aan de Weser wint bij Borussia Dortmund nadert het de lijstaanvoerder tot op twee punten.

Voor Schalke geldt Mainz-uit als een risicofactor. Op weg naar de titel laten de 'Königsblauen' zich kennelijk nergens door van de wijs brengen. Door treffers van Kevin Kuranyi, Gerald Asamoah en Lincoln liep de club moeiteloos uit. Lincoln, de spelmaker, keerde terug na een schorsing van vijf duels. In 2005 en 2006 had Schalke in Mainz nog pijnlijke nederlagen geleden.

Ontsnapping

VfL Stuttgart ontsnapte tegen Hannover aan puntenverlies. Weliswaar nam de club al na twee minuten een voorsprong door een treffer van Roberto Hilbert. Na ruim een uur kwam de tegenstander, met oud-Twentenaar Arnold Bruggink, dankzij Steven Cherundolo langszij. Dat kon niet eens onverdiend worden genoemd. Daarna hielp Hannover Stuttgart alsnog aan de overwinning. Hanno Balitisch en Dariusz Zuraw werkten de bal gezamenlijk achter hun eigen doelman.

Hertha BCS, met Dick van Burik, lijkt in eerste instantie baat te hebben gehad bij een wisseling van de wacht. Met voor de eerste keer Karsten Heine als coach op de bank won de formatie uit de hoofdstad bij VfL Bochum, 3-1. Klassebehoud is nu een stuk dichterbij. In dat opzicht deed het HSV van trainer Huub Stevens vrijdag al goede zaak door bij Borussia Mönchengladbach te winnen, 1-0. Guerrero scoorde hier in de slotminuut.

Meer over