Scarponi wacht schorsing na bezoek aan 'dopingdokter'

De Italiaanse wielrenner Michele Scarponi wacht een schorsing van 3 maanden wegens het consulteren van de omstreden sportarts Michele Ferrari. Het medisch brein in het dopingschandaal rond Lance Armstrong is door het nationaal olympisch comité (CONI) tot persona non grata verklaard. Wie hem toch bezoekt, overtreedt de regels en kan sancties tegemoet zien.

redactie
Lampre-renner Michele Scarponi (links), samen met Luis-Léon Sanchez van Rabobank in een bergetappe van de Tour de France. Beeld ANP
Lampre-renner Michele Scarponi (links), samen met Luis-Léon Sanchez van Rabobank in een bergetappe van de Tour de France.Beeld ANP

Scarponi, door zijn ploeg Lampre voorlopig al op non-actief gezet, is een van de vele sportlieden die zich tot Ferrari hebben gewend. De winnaar van de Giro van 2011, nadat de Spanjaard Alberto Contador was gediskwalificeerd, gaf op 6 november in een verhoor toe dat hij de arts een paar keer had ontmoet.

Collega Giovanni Visconti ontkende contact te hebben gehad met verboden personen, maar loopt volgens CONI ook gerede kans te worden uitgesloten. Filippo Pozzato miste om die reden de Olympische Spelen en het WK.

Meer over