Saviola en Tévez keren Italië rug toe

De Argentijnse voetballer Javier Saviola (33) staat voor een terugkeer bij River Plate, de Argentijnse voetbalclub waar hij op 16-jarige leeftijd zijn debuut maakte. Saviola werd dinsdag medisch gekeurd en trainde woensdag mee met de ploeg die wordt getraind door zijn voormalig ploeggenoot Marcelo Gallardo.

Javier Saviola (links) en Carlos Tévez. Beeld null
Javier Saviola (links) en Carlos Tévez.

De verwachting is dat hij wordt vastgelegd zodra zijn contract bij de Italiaanse club Hellas Verona afloopt aan het eind van de maand.

Aanvaller Saviola kwam eerder uit voor FC Barcelona, Real Madrid en Benfica. Bij River Plate wordt hij herenigd met de 35-jarige Pablo Aimar die ook op het oude nest terugkeerde. 'Dat heeft een rol gespeeld, maar het was mijn beslissing om hier terug te komen', zei Saviola.

Een landgenoot van Saviola, Carlos Tévez, keert ook terug naar Argentinië. Hij is rond met Boca Juniors. De clubleiding kondigde de komst van de spits van Juventus woensdagavond aan. De 31-jarige Tévez begon zijn loopbaan bij Boca. Hij wordt op 7 juli aan de fans voorgesteld.

Juventus krijgt volgens Argentijnse media niet alleen 5 miljoen euro voor de aanvaller, maar ook de achttienjarige spits Guido Vadalá, die in eigen land als toptalent wordt gezien. De Italiaanse ploeg speelde al in op het vertrek van Tévez door Mario Mandzukic van Atlético Madrid over te nemen.

Tévez won afgelopen seizoen met Juve de beker en de landstitel. Bovendien bereikte hij met 'De Oude Dame' de finale van de Champions League, waarin FC Barcelona te sterk was.

Carlos Tévez in de finale van de Champions League tegen FC Barcelona. Beeld null
Carlos Tévez in de finale van de Champions League tegen FC Barcelona.
Javier Saviola als speler van Hellas. Beeld null
Javier Saviola als speler van Hellas.
null Beeld null
null Beeld null
Meer over