Santos grijpt landstitel in Mexico

Santos Laguna mag zich voetbalkampioen noemen van Mexico. De club uit Torreon greep de titel gisteren na een overwinning op Monterrey (2-1). Het eerste duel was vorige week geëindigd in een gelijkspel (1-1).

Redactie
Santos Laguna-speler Daniel Luduena (rugnummer 10) viert zijn openingsgoal met ploeggenoot Rodolfo Salinas. Beeld reuters
Santos Laguna-speler Daniel Luduena (rugnummer 10) viert zijn openingsgoal met ploeggenoot Rodolfo Salinas.Beeld reuters

Santos, de thuisclub, kwam op voorsprong in de 6de minuut door een doelpunt van Luduena. Oribe Peralta vergrootte de voorsprong in de 65ste minuut. Monterrey kon dankzij Aldo de Nigris nog iets terug doen in de 79ste minuut, maar de gelijkmaker bleek te hoog gegrepen.

Het is Santos' vierde landstitel sinds de oprichting van de club in 1983. Vorige maand had de club nog verloren van Monterrey in de finale van de Champions League in de CONCACAF-zone.

Het Mexicaanse voetbalseizoen is verdeeld in twee helften. De titel in de eerste seizoenshelft, de zogeheten Apertura, werd gewonnen door Tigres.

Meer over