Update

Sánchez leidt Barça met hattrick langs Elche

Barcelona heeft zondag bij de hervatting van de competitie in Spanje als verwacht probleemloos gewonnen van Elche FC. Na iets meer dan een kwartier was het al 2-0 voor de favoriet. Zonder de nog niet geheel herstelde Lionel Messi en met de Braziliaanse ster Neymar op de bank werd het uiteindelijk 4-0 voor Barça.

null Beeld getty
Beeld getty

Alexis Sánchez en Pedro zorgden er voor dat de thuisclub al snel afstand nam. Na de hervatting scoorde de Chileen Sanchez nog twee keer. Tussen de bedrijven door miste Xavi een strafschop. Neymar deed de laatste 10 minuten nog even mee, als vervanger van Pedro.

Barcelona heroverde met de zege de koppositie op Atletico Madrid. In punten staan de clubs gelijk, de Catalanen hebben een beter doelsaldo. De tweede club uit Madrid won zaterdag al van Malaga, (0-1), dankzij een treffer van Koke. Real Madrid, de nummer drie, speelt maandag tegen Celta de Vigo. Vooralsnog heeft Real 8 punten achterstand op beide koplopers.

Osasuna werkte zich in de Spaanse voetbalcompetitie uit de gevarenzone. De club uit Pamplona won zondag op eigen veld van Espanyol. Het duel eindigde in 1-0. Alvaro maakte al na een half uur het doelpunt, dat later beslissend bleek. Espanyol mag zich ondanks de nederlaag nog net middenmoter noemen. De voorsprong op Osasuna op de ranglijst bedraagt 4 punten.

null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld getty
Beeld getty
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld getty
Beeld getty
Meer over