Nieuws

Russische tennisser Roeblev wint het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam

De Rus Andrej Roeblev heeft het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam gewonnen. De als vierde geplaatste Roeblev, de nummer 8 van de wereld, was in de finale in twee sets te sterk voor de Hongaarse qualifier Marton Fucsovics: 7-6 (4) 6-4.

De Rus Andrej Roeblev na het winnen van de finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Hij versloeg daarin de Hongaar Marton Fucsovics. Het tennistoernooi in Ahoy vond vanwege de coronapandemie zonder publiek plaats. Beeld ANP
De Rus Andrej Roeblev na het winnen van de finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Hij versloeg daarin de Hongaar Marton Fucsovics. Het tennistoernooi in Ahoy vond vanwege de coronapandemie zonder publiek plaats.Beeld ANP

Roeblev is de eerste Russische winnaar sinds Michail Joezjny in 2007. Hij is de opvolger van de Fransman Gaël Monfils, die de afgelopen twee edities wist te winnen. Monfils was er dit jaar niet bij.

De 23-jarige Reublev is al twintig duels op een rij ongeslagen op ATP 500-niveau. Vorig jaar won hij in dezelfde categorie als het toernooi van Rotterdam al in Hamburg, Sint-Petersburg en Wenen. Voor Roeblev is het zijn achtste ATP-titel. Fucsovics blijft op één eindzege staan.

Meer over