Update

Rus kan naar Wimbledon na verlies in Rosmalen

Arantxa Rus is vandaag uitgeschakeld in de eerste ronde van het Unicef Open. De Nederlandse tennisster verloor in twee sets van Svetlana Koeznetsova: 2-6 4-6. De nederlaag heeft ook positieve gevolgen voor Rus. Ze kan deze week nog meedoen aan de kwalificaties voor Wimbledon.

Redactie/ANP
null Beeld ap
Beeld ap

Rus moest dit weekeinde ook in Rosmalen kwalificaties spelen om het hoofdtoernooi te bereiken. Koeznetsova, nummer twaalf van de wereld, is als tweede geplaatst bij het Nederlandse grastoernooi. Ze speelde de eerste set vrijwel foutloos, maar had moeite om de partij af te maken. Rus stribbelde tegen en werkte een aantal matchpoints weg. In de tiende game van de tweede set moest ze zich op eigen service toch gewonnen geven.

Rus gaf na afloop toe dat ze weinig in te brengen had. 'Ik heb het geprobeerd. In de rally's kon ik wel goed mee, maar zij speelde ook gewoon uitstekend.' De speelster uit Monster klaagde vooral over haar service. 'Die ging niet goed. Dan wordt het heel moeilijk.'

De partij werd door toernooidirecteur Marcel Hunze vervroegd omdat Rus voor 16.00 uur aan de organisatie van Wimbledon moest laten weten of ze nog naar Londen kwam. Daar komt ze hoogstwaarschijnlijk morgen al in actie. Bij winst had Rus het grandslamtoernooi moeten laten lopen. Ze hoopte eerder aanspraak te maken op een wildcard voor het hoofdtoernooi van Wimbledon, maar dat zat er niet in.

Wickmayer en Pennetta door
Yanina Wickmayer is doorgedrongen tot de tweede ronde van het Unicef Open. De Belgische nummer drie van de plaatsingslijst was op het gras van Rosmalen veel te sterk voor Alberta Brianti uit Italie: 6-4 6-0. Wickmayer stuit nu op Arantxa Parra Santonja uit Spanje die de Britse Laura Robson versloeg.

Ook Flavia Pennetta drong door tot de volgende ronde. De als vierde geplaatste Italiaanse won met twee keer 6-4 van Alona Bondarenko uit Oekraine. Pennetta stuit nu op de winnares van de partij tussen de Australische Jelena Dokic en Alla Koedriavtseva uit Rusland.

null Beeld ap
Beeld ap
Svetlana Koeznetsova. Beeld ap
Svetlana Koeznetsova.Beeld ap
null Beeld AP
Beeld AP
Meer over