Update

Ruiter Van der Vleuten derde in Londen

Maikel van der Vleuten is vandaag als derde geëindigd in de Grote Prijs van Londen, de 11de etappe van de lucratieve Global Champions Tour. De Brabantse springruiter maakte met zijn toppaard VDL Groep Verdi NOP na twee onberispelijke manches in de barrage een springfout. Hij moest zich tevreden stellen met een cheque van 67.500 euro.

null Beeld epa
Beeld epa

De hoofdprijs van bijna anderhalve ton was voor de Brit Scott Brash met Hello Sanctos. Hij was voor eigen publiek in de beslissende omloop aanzienlijk sneller dan de geroutineerde Duitser Ludger Beerbaum (Zinedine). Slechts vijf combinaties kwalificeerden zich voor de barrage. De Amerikaanse amazones Katherine Dinan (Nougat du Vallet) en Laura Kraut (Nouvelle) haalden daarin de finish niet. De Griekse Athína Onassis (Camille Z) overschreed in de tweede manche alleen de toegestane tijd.

Harrie Smolders, door bondscoach Rob Ehrens niet opgenomen in de selectie voor de wereldtitelstrijd in Caen, maakte met Don VHP Z een springfout in het eerste parcours. Jur Vrieling (VdL Zirocco Blue NOP) kwam daarin met 9 strafpunten 'thuis'.

In het algemeen GCT-klassement bleef de Zweed Rolf-Göran Bengtsson leider, hoewel hij in de Engelse hoofdstad geen punten behaalde, met 221. Zijn landgenoot Henrik von Eckermann volgt met 201. Edwina Tops-Alexander, de Australische vrouw van oud-international Jan Tops heeft er evenveel. Tops is de grote man achter de Tour. Van der Vleuten kwam door zijn prestatie de top tien binnen met 132 punten.

Meer over