Romp krijgt in Berlijn eindelijk zijn auto

Het moest er een keer van komen. Zaterdag stond in Berlijn een fonkelnieuwe auto ter waarde van 45.000 gulden klaar voor Bert Romp....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

Romp is dit indoorseizoen uitstekend op dreef. Eind september zag hij in de eerste WB-wedstrijd, in Aarhus, de autosleuteltjes net aan zijn neus voorbijgaan. Hij werd tweede achter de Ierse veteraan Macken.

Nederland was in de barrage van acht combinaties vertegenwoordigd door Romp en Piet Raymakers met Classic Touch. Romp beschikte over de beste zenuwen en sleurde de negenjarige hengst Mr. Blue naar een foutloos rondje in 31,36 seconden. Dat was de concurrentie te machtig. De Zwitser Melliger kwam als tweede met Calvaro tot 33,75 seconden. Raymakers eindigde als vierde (34,62).

Het betekende de vierde Nederlandse zege in zeven kwalificatiewedstrijden. Peter Geerink won in Oslo en Amsterdam, Wout-Jan van der Schans was het sterkst in Helsinki. Voorts waren er twee tweede plaatsen (Romp, Van der Vleuten) en drie derde klasseringen (Van der Vleuten, Raymakers en Tops).

Voor Anky van Grunsven was in Berlijn slechts een rol op het tweede plan weggelegd. De amazone uit Gemert eindigde zowel in de Grand Prix als de kür voor de wereldbeker als tweede achter de Duitse Isabell Werth.

Na de beslissing van de jury op zaterdag in de Grand Prix, waar velen de Brabantse meer punten hadden toebedacht dan haar rivale, kondigde Van Grunsven het wrang lachend al aan: 'Wedden dat ik zondag in de kür weer de tweede plaats krijg toebedeeld?'

De jury bediende de Nederlandse op haar wenken. Werth kreeg voor haar muzikale proef met Amaretto een score van 78,22 procent, Van Grunsven bleef op haar specialiteit met Gestion Cocktail steken op 77,69 prodent. Als derde eindigde de Duitser Jürgen Wirths met Souverän (77,29).

Meer over