Roda JC neemt afscheid van maar liefst 13 spelers

Na de degradatie uit de Eredivisie krimpt Roda JC de selectie fors in. De Limburgse club heeft zaterdag op de website bekendgemaakt dat van 13 spelers afscheid wordt genomen. Daarnaast gaat Roda JC ervan uit dat Guus Hupperts zal vertrekken.

Redactie
null Beeld anp
Beeld anp

Kees Luijckx en Roly Bonevacia hebben in hun contract een degradatieclausule opgenomen. Zij spelen volgend seizoen niet meer voor Roda JC. Van Mateusz Prus, Bryan Roox, Mitchell Donald, Berry Powel en Vasil Skourtai wordt de aflopende verbintenis niet verlengd.

Ook Wiljan Pluim, Anouar Kali, Martijn Monteyne, Ard van Peppen, Frank Demouge en Krisztian Nemeth mogen vertrekken bij Roda, hoewel ze nog in het bezit zijn van een doorlopend contract.

Met Marc Höcher, Guy Ramos, Mitchell Paulissen, Mark-Jan Fledderus, Anco Jansen, Timo Letschert en Henk Dijkhuizen willen de Limburgers wel verder. Daarnaast houdt de club de optie open om met Bart Biemans, Arnaud Sutchuin Djoum, Davy De Beule en Filip Kurto te praten over een nieuw contract. De verwachting is dat Jon Dahl Tomasson aanblijft als coach.

Naast de zeven overgebleven spelers, waarvan nog niet duidelijk is of ze ook definitief blijven, wordt de selectie voorlopig aangevuld met de al eerder vastgelegde doelman Benjamin van Leer en twee spelers uit de eigen jeugd: Brian Jacobs en Jesse Wijnen.

Roda JC laat op de website weten een goede, krachtige selectie samen te willen stellen die er vol voor zal gaan om binnen een jaar terug te keren naar de Eredivisie.

Meer over