Update

Roda JC alleen op kop in Jupiler League

Roda JC heeft alleen de leiding genomen in de eerste divisie. De club uit Kerkrade won vrijdag de uitwedstrijd bij FC Emmen (2-3) en nam 3 punten afstand van NEC.

null Beeld pro shots
Beeld pro shots

De titelkandidaat uit Nijmegen kan zondag weer in punten gelijk komen met Roda JC. Het elftal van trainer Ruud Brood moet daarvoor wel van VVV-Venlo winnen.

Roda JC dankte de zege aan doelpunten van Anco Jansen, Johan Plat en Frank Demouge. De formatie uit Limburg eindigde het duel met tien spelers. Guy Ramos kreeg twee gele kaarten. Daarna knokte FC Emmen zich nog terug naar 2-3.

FC Eindhoven blijft door de zege bij MVV Maastricht (2-1) derde in de eerste divisie. Fries Deschilder maakte in de slotfase het winnende doelpunt voor de bezoekers uit Brabant. FC Volendam, vierde op de ranglijst, won voor eigen publiek van Jong PSV (1-0). Kevin Brands scoorde als enige.

Kevin Visser was de grote man bij Helmond Sport in het thuisduel met Telstar (5-2). Hij tekende voor drie van de vijf treffers van zijn ploeg. Richairo Zivkovic had met drie doelpunten een groot aandeel in de uitzege van Jong Ajax bij FC Oss (4-1). Almere City boekte een benauwde zege op FC Den Bosch (2-1). Tim Receveur maakte ver in blessuretijd het winnende doelpunt.

Meer over