Robert Doornbos behaalt tweede overwinning

Autocoureur Robert Doornbos heeft op spectaculaire wijze zijn tweede overwinning behaald in de Champ Car World Series, de Amerikaanse equivalent van de Formule 1....

ANP

De coureur uit het Minardi Team USA, die begin juli bij de Grand Prix van Mont-Tremblant in Canada zijn eerste zege in de Champ Car boekte, deed goede zaken voor het algemeen klassement. Hij verkleinde zijn achterstand op leider Sebastien Bourdais tot tien punten.

De Fransman eindigde in San José (Californië) op de vijfde plaats. ‘Wat een wedstrijd, de auto was fantastisch. Ik moet iedereen binnen het team bedanken. Zonder hun harde werk had ik dit nooit kunnen realiseren’, zei Doornbos na zijn zege.

Het zag er aanvankelijk slecht uit voor de Nederlander in de negende race van de Champ Cars dit seizoen. Hij reed zaterdag naar een teleurstellende vijftiende plaats in de kwalificaties en kwam zondag in de wedstrijd al snel in aanrijding met de Belg Jan Heylen. Doornbos raakte daarbij de neus van de bolide kwijt en moest de pitstraat in.

Vanaf de laatste positie hervatte hij de race en als een bezetene vocht Doornbos zich een weg naar voren en kwam uiteindelijk nog als winnaar over de streep, voor de Zwitser Neel Jani en de Spanjaard Oriol Servia. Doornbos: ‘Deze overwinning smaakt heel zoet. Het kampioenschap is weer volledig open’.

De volgende race uit de Champ Car World Series is over twee weken in Elkhart Lake. Daarna steken de prestigieuze races de oceaan over voor een bezoek aan Europa. Het circuit van Assen is op 2 september gastheer.

Meer over