Update

Record voor Super Bowl: 111 miljoen kijkers

DETROIT - De jaarlijkse finale van de competitie van het American football, de Super Bowl, heeft zondag een recordaantal kijkers getrokken.

Van onze redactie
Optreden van de Black Eyed Peas tijdens de rust van de Super Bowl. Beeld
Optreden van de Black Eyed Peas tijdens de rust van de Super Bowl.

Volgens tv-zender Fox keken er 111 miljoen mensen. Dat zijn er 5,5 miljoen meer dan vorig jaar. De wedstrijd die de Green Bay Packers wonnen van de Pittsburgh Steelers is volgens Fox het best bekeken programma in de VS in zeker twintig jaar tijd.

Vorig jaar keken 106,5 miljoen naar de Super Bowl. Dat waren een half miljoen kijkers meer dan de 106 miljoen Amerikanen die in 1983 afstemden op de laatste aflevering van de comedy 'MASH'.

Boer Zoekt Vrouw
Voor een land met een inwoneraantal van ongeveer 300 miljoen valt het aantal kijkers nog wel mee. De Super Bowl trok ongeveer één op de drie Amerikanen. Nederland is wat dat betreft nog veel meer een tv-land. Hier kijkt bijna de helft van alle Nederlanders naar Boer Zoekt Vrouw op zondag.

Voetbal
Voetbalwedstrijden trekken hier een nog veel hogere kijkdichtheid. Ook in de Verenigde Staten begint men aan onze meest favoriete sport te wennen. Afgelopen jaar was de finale van het WK Voetbal tussen Nederland en Spanje de best bekeken voetbalwedstrijd ooit. Ruim 24,3 miljoen Amerikanen zagen hoe Spanje met 1-0 won van Oranje.

Meer over