RCH capituleert snel na vroege achterstand

Als pitcher Dave Drayer het niet heeft en in de openingsfase van de ontmoeting tegen Kinheim tegen veel te veel rake klappen oploopt moeten de spelers van RCH voor de zoveelste keer dit seizoen tegen een vroege achterstand opboksen....

Omdat ook de spelers van Kinheim het zo wel goed vonden had het restant van de wedstrijd net zo goed niet gespeeld hoeven worden. Nu duurde het nog een paar uur futloos honkbal tot het bij 5-13 gelukkig voor iedereen afgelopen was.

Vorig jaar deed RCH lange tijd mee in de strijd om de vierde plaats, dit seizoen lijkt de achtste plek het hoogst haalbare. De pitchers komen maar niet door de eerste innings heen, de aanvallers missen slagkracht en met de mentale weerbaarheid van de spelers is het niet best gesteld. Na een opgelopen achterstand is de capitulatie vaak een kwestie van tijd.

Een jongen als de Amerikaan John Mahalik wordt hevig gemist. Maar hij was niet te houden zegt voorzitter Chris de Vries. 'Wat ze bij ADO betalen daar kunnen wij niet tegenop.' Voor niet al te veel geld kon een andere Amerikaan worden gehaald maar van deze pitcher, Brian Thomas, gaan er dertien in een dozijn.

Er was nogal wat publiek afgekomen op de ontmoeting tegen Kinheim, waar coach Stenzler er de brui aan heeft gegeven nadat hoofdcoach Bernie Beckman plots een andere verdeling van taken invoerde.

De harde wind moet pitcher Dave Drayer parten hebben gespeeld. Al in de eerste slagbeurt vielen er honkslagen voor Ten Bosch, Cees en Coen Lammerts en Oosterhof en droeg de wind hoge klappen van Hofer en Joost over de omheining. Na een homerun voor Morel en nog een voor Marcel Joost werd Drayer bij 0-8 vervangen door Harm van Dijk, een pitcher bij wie het lijkt alsof hij moeite heeft de afstand tussen heuvel en slagzone te overbruggen maar die in werkelijkheid alleen maar trage curveballetjes gooit.

Voor Marcel Joost was het de negenhonderdnegenennegentigste rake klap. Hij leek op weg voor een historisch hoogtepunt te zorgen, nog nooit heeft een honkballer duizend hits geslagen, maar Joost liet het hierbij. Joost weet dat hij zaterdag thuis tegen Twins een goede kans maakt een uniek record te vestigen.

Meer over