Quick nestelt zich door dubbele winst aan kop ranglijst

Grote winnaar in het pinkster-weekeinde in de criket-hoofdklasse was het Haagse Quick. Zondag waren de 'Haantjes' in het Haagse onderonsje tegen HBS al te sterk; gisteren in Haarlem had het puntloze Rood & Wit nauwelijks kans tegen de nieuwe lijstaanvoerder....

Van onze cricketmedewerker

AMSTELVEEN

Opmerkelijk was de eerste nederlaag van Excelsior bij Kampong en het dubbele verlies van runner-up Hermes DVS. VRA verloor kansloos op eigen veld van HCC, terwijl VOC ook ditmaal niet tot winst kwam bij HBS.

Quick kwam aan bat in Haarlem tot een score van 194 all out. Topscorer werd Mol met 63 runs, gevolgd door Ranawake met 32 en Wijnstra met 31. Bij Rood & Wit was good-old Ravenhill de belangrijkste man: 3/43/10, de Australiër Miller met 2/13/11.

Rood & Wit startte aan bat goed (Van Haasteren: 34), en debutant Crowlesmith (Engeland en nota bene 16 jaar) met 24 runs. Miller ging echter kansloos onderuit tegen de speler/coach bij de Hagenaars Graham (8 runs) en het leed bij de Haarlemmers was niet meer te overzien. Op 157 was het gedaan en werd Quick de nieuwe lijstaanvoerder na vijf wedstrijden.

In het 'kelderduel' van ACC tegen Rood & Wit in Amstelveen was de regen tijdens dit spannende duel van enorme betekenis. De Haarlemmers moesten in de 41 overs bij de score van 126 runs voor het verlies van 3 wickets door de regen definitief stoppen met batten. De Amsterdamse ploeg startte om half zes aan bat en moest in 37 overs het totaal van Rood & Wit zien te overtreffen. ACC had haast en via speler/coach Ferreira, goed gesteund door Nawaz, knalden zij het totaal van Rood & Wit aan flarden: 130/4/31.5.

Opmerkelijk was het optreden van Belley den Hartog met 53 not out en opnieuw bleek de Australiër Miller van onschatbare waarde: 39 runs. De Haarlemmers misten twee selectiespelers: Leyer en Barnhoorn, terwijl Rob Schoof nog altijd geblesseerd is. Parlevliet en de jeugdige Crowlesmith waren hun vervangers.

ACC met Jan Balk weer in de basis, startte voorzichtig: Evers met 20 en Felsenthal met 25 runs. De Rood & Wit-aanval met opnieuw een ontketende Colin Miller (3/19/11) kon echter niet verhinderen, dat de Amsterdamse ploeg via Ferreira (46 n.o.) en Nawaz 14 n.o. twee belangrijke winstpunten toevoegde aan het schamele totaal.

ACC zal zeker met plezier de uitspraak van de bekende Engelse oud-politicus en minister Sir Alec Douglas Home aanhalen: 'Oh God, if there will be cricket in heaven, let there also be rain'.

Meer over