Update

Puts achtste in finale 50 meter rugslag

Jesse Puts is vandaag bij de Europese zwemkampioenschappen in Berlijn achtste geworden in de finale van de 50 meter rugslag. Hij kwam tot een tijd van 25,56. Het goud was in 24,64 voor de Rus Vladimir Morozov.

null Beeld anp
Beeld anp

De 20-jarige Puts maakt in Duitsland zijn debuut op een groot toernooi. Hij zwom zich woensdag overtuigend in de eindstrijd, maar was daarin beduidend langzamer dan in de halve finales (25,07).

Puts voelde zich na die wedstrijd echter niet lekker en had daar donderdag nog last. 'Het ging niet zo goed omdat ik niet lekker was. Ik heb daar de hele dag wel last van gehad. Ik wist daarom ook wel dat het lastig zou worden. Ik moest het nog wel proberen om zover mogelijk te komen, maar er zat niet veel in', legde de Utrechter uit.

De ervaring van het zwemmen van een finale is wel belangrijk voor hem. 'Ik weet nu hoe het is om tegen die jongens te zwemmen. Dat volgende keer zal dat zeker minder spanning opleveren.'

Puts zwemt bij dit EK ook nog de 50 meter vrij. 'Ik ben in de rugslag wel het beste. Als ik op de 50 vrij de halve finale haal, ben ik al blij.'

Meer over