Video

Pure kolder bij Afrika Cup door scheefgetrokken doel

De Afrika Cup zorgt steevast voor hilarische taferelen, maar een incident tijdens Algerije-Togo (0-2) in Zuid-Afrika, gisteravond, sloeg alles.

Redactie

Toen de Algerijnse middenvelder Adlène Guedioura vijf minuten voor tijd zijn snelheid niet onder controle had en en in het doelnet belandde, begaf het doel het zowaar onder zijn gewicht.

De rechterdoelpaal was compleet scheefgetrokken en verder spelen was uitgesloten. Wat bleek: de ijzeren doelpaal stak helemaal niet diep in de grond, maar was op een houten balk van een metertje geplaatst. Die balk stak half in de grond en half in de paal en brak na de actie van Adlène Guedioura.

Toen een official met een nieuwe doelbalk kwam aandraven, was de oplossing eindelijk in zicht. In totaal duurden de omslachtige herstelwerkzaamheden twintig minuten. Het was pure kolder op de Afrika Cup. Benieuwd of de 'verbouwing' volgens de FIFA-reglementen was...

De wedstrijd werd gespeeld in het Bokafeng-stadion in Rustenburg. In datzelfde stadion werden drie jaar geleden liefst zes wedstrijden voor het WK voetbal gespeeld. Omdat het stadion ook dient voor rugbywedstrijden kozen de terreinverantwoordelijken blijkbaar voor een (lettelijk) flexibele oplossing voor de voetbaldoelen.

null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld afp
Beeld afp
Meer over