PSV wil toppers op zondagmiddag ontvangen

PSV zou het een goed idee vinden de grote wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord voortaan op zondagmiddag om één uur te spelen....

Van Raaij heeft het idee al voorgelegd aan burgemeester Welschen van Eindhoven. 'Hij vond het een goed plan. Op dit tijdstip is de openbare orde veel beter te controleren. Ik denk ook dat de fans enthousiast zullen zijn.'

Probleem is de internationale regelgeving, waardoor wedstrijden in Nederland op zaterdag en zondag niet tussen 15.00 en 18.00 uur rechtstreeks op de televisie mogen worden uitgezonden. Dit zou ten koste kunnen gaan van de belangstelling voor amateurclubs en hun kantine-omzet.

Momenteel wordt daarom vaak uitgeweken naar de avonduren. Vorige week vrijdag werd bijvoorbeeld Ajax - Feyenoord gespeeld. In Engeland is het al vrij gebruikelijk dat topwedstrijden wegens de (commerciële) televisie rond een uur of twaalf in de middag worden afgewerkt.

Van Raaij heeft ook zijn bezorgdheid uitgesproken over het afstaan van internationals aan de uiteenlopende bonden. 'Nu staan wij onze werknemers kostenloos af. Dat past niet meer in deze tijd. Het kan niet anders of daar komt een vergoeding tegenover te staan', aldus Van Raaij.

'De UEFA en de FIFA krijgen voor de internationale toernooien vele miljoenen guldens binnen. Wij leveren de spelers daarvoor en moeten ze nog gewoon doorbetalen ook. Dit moet maar eens worden geregeld', vindt de PSV-voorzitter.

Meer over