PSV met drie jonge spelers naar Moskou, Malen (16) traint met Arsenal

PSV is dinsdag met negentien spelers vertrokken naar Rusland, waar woensdag CSKA Moskou de tweede tegenstander is in de groepsfase van de Champions League. Onder hen zijn drie spelers die normaal gesproken deel uitmaken van de selectie van Jong PSV: doelman Jesse Bertrams, verdediger Jordy de Wijs en aanvaller Steven Bergwijn.

Jurgen Locadia (m) wordt gefeliciteerd door Simon Poulsen (r) en Jeffrey Bruma (l) Beeld anp
Jurgen Locadia (m) wordt gefeliciteerd door Simon Poulsen (r) en Jeffrey Bruma (l)Beeld anp

Trainer Phillip Cocu heeft een waslijst aan geblesseerden: Luuk de Jong, Andrés Guardado, Jetro Willems, Nicolas Isimat, Florian Jozefzoon, Menno Koch en derde doelman Luuk Koopmans zijn niet inzetbaar tegen CSKA dat zijn eerste groepswedstrijd met 1-0 verloor bij VfL Wolfsburg. PSV verraste op eigen veld Manchester United: 2-1.

De selectie van PSV: Jeroen Zoet, Remko Pasveer en Jesse Bertrams; Héctor Moreno, Santiago Arias, Jeffrey Bruma, Davy Pröpper, Gastón Pereiro, Stijn Schaars, Adam Maher, Luciano Narsingh, Simon Poulsen, Maxime Lestienne, Jürgen Locadia, Joshua Brenet, Rai Vloet, Steven Bergwijn, Jorrit Hendrix en Jordy de Wijs.

Malen

De 16-jarige Donyell Malen heeft voorafgaand aan het Champions League-duel tussen Arsenal en het Griekse Olympiakos meegetraind met het eerste elftal van de Engelse topclub.

Malen verruilde afgelopen zomer de B1 van Ajax voor de jeugdopleiding van Arsenal. Op een fotoverslag van de club is te zien hoe Malen, met nummer 87, meedoet met de training van de selectie van Arsène Wenger. Malen wordt gezien als een groot talent en werd bij zijn transfer door Daily Star ook omschreven als 'de nieuwe Thierry Henry'.

Meer over