PSV laat zich opnieuw in slotfase verrassen

De laatste groepswedstrijd is voor PSV uitgelopen op een teleurstelling. In Eindhoven verloor de ploeg met 1-0 van Dinamo Moskou, dat net als tijdens het eerste duel in Rusland vlak voor tijd toesloeg.

null Beeld anp
Beeld anp

PSV was net als de Russische club weliswaar al verzekerd van een plek in de knock-outfase, maar de manier waarop de mannen van Cocu verloren zal pijn hebben gedaan.

Hoewel Cocu had geroepen de wedstrijd serieus te nemen vanwege geld, eer en de punten, gaf hij een groot deel van zijn elftal rust. PSV speelt voor de winterstop nog tegen FC Twente, Feyenoord en Go Ahead. Vaste krachten als Jeroen Zoet, Santiago Arias, Jeffrey Bruma, Georginio Wijnaldum, Luciano Narsingh en Luuk de Jong bleven daarom op de bank. Reserves als Remko Pasveer, Florian Jozefzoon en Jürgen Locadia kregen een kans.

Voor ogen van onder anderen UEFA-voorzitter Michel Platini en bondscoach Guus Hiddink was snel duidelijk dat voor beide ploegen weinig meer op het spel stond. Zowel PSV als Dinamo Moskou speelde op 90 procent, al kregen beide teams zeker in de eerste helft kasen op een doelpunt. De miljoenenploeg uit Moskou deed het rustig aan, maar dook zo af en toe toch gevaarlijk op voor het doel van Pasveer. Zo werd een inzet van Kevin Kuranyi net op tijd geblokt en redde Pasveer op schoten van Balázs Dzsudzsák en William Vainqueur. De grootste kans was voor Artoer Joesoepov, die de bal uit een hoekschop op de paal kopte. In de tweede helft waren de hoogtepunten schaars. Invaller Wijnaldum had PSV op voorsprong kunnen brengen, maar ook hij schoot op de paal. Vlak voor tijd bezorgde Aleksei Ionov de bezoekers toch de zesde overwinning op rij: 0-1.

Meer over