PSV kan zich opmaken voor duels met Branik Maribor

PSV speelt volgende maand in de tweede voorronde van de Champions League vrijwel zeker tegen Branik Maribor. De kampioen van Slovenië verzekerde zich gisteren in de eerste wedstrijd van de eerste voorronde van een uitstekende uitgangspositie....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

De return in Maribor is op woensdag 29 juli. De winnaar van het dubbele duel speelt op 12 en 26 augustus tegen PSV, met als inzet een plaats in de 'echte' Champions League. Ajax is als kampioen van Nederland al rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi.

Tijani Babangida, de Nigeriaanse international die voor Ajax uitkomt, is geveld door malaria. De snelle buitenspeler verblijft in het ziekenhuis van zijn woonplaats Kaduna en mist in elk geval een groot deel van Ajax' voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Ajax is gisteren naar Denemarken vertrokken, waar het vanavond oefent tegen Kopenhagen en vervolgens een week in trainingskamp zal blijven. Bij de Amsterdammers ontbreken de Nederlandse internationals die aan het WK hebben deelgenomen.

Patrick Paauwe heeft een vijfjarig contract getekend bij Feyenoord. De 22-jarige middenvelder is afkomstig van Fortuna Sittard, waar de voormalig Jong Oranje-international nog een verbintenis had tot medio 1999.

Meer over