PSV beslist pas in tweede helft bekerwedstrijd tegen Genemuiden

PSV heeft dinsdagavond na een moeizaam eerste uur toch nog eenvoudig gewonnen van hoofdklasser SC Genemuiden in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi (6-0). Bij rust stond het pas 1-0.

PSV-spits Luuk de Jong Beeld anp
PSV-spits Luuk de JongBeeld anp

PSV-spits Luuk de Jong opende de score na acht minuten maar daarna kreeg de eredivisiekampioen de kansen lang niet benut. Gastón Pereiro brak de ban door twee keer te scoren in de 61e en 63e minuut waarna Davy Pröpper van afstand prachtig het doel trof en Héctor Moreno zijn eerste doelpunt in Eindhovense dienst maakte. Pereiro maakte zijn hattrick compleet en bracht de eindstand op het bord.

PSV-trainer Phillip Cocu wijzigde zijn basiselftal flink voor het bekerduel met de amateurploeg maar bracht nog steeds een volwaardig team op de been. Jeffrey Bruma, Luciano Narsingh, Adam Maher en doelman Jeroen Zoet begonnen op de reservebank. Andrés Guardado zat helemaal niet bij de selectie. De Mexicaan kreeg rust. Als gevolg daarvan kregen Nicolas Isimat, Stijn Schaars, Gastón Pereiro een kans. Remko Pasveer is aangewezen als keeper voor de bekerduels van PSV.

SC Genemuiden nam voor de wedstrijd van het jaar 2000 supporters mee uit Overijssel. Basisscholen in het dorp kregen in de middag vrij. Vanwege de herfstvakantie en het vroege tijdstip zat ook de rest van het stadion bijna helemaal vol, vooral met schooljeugd.

Luuk de Jong leek de wedstrijd heel snel te ontdoen van spanning door in de achtste minuut een corner van Davy Pröpper binnen te koppen. PSV kreeg daarna kans na kans maar was niet effectief genoeg en 'cupfighter' SC Genemuiden bleef lang uitzicht houden op een nieuwe stunt, na de zege in eigen huis tegen ADO Den Haag in de tweede ronde. Kort voor rust was voormalig profvoetballer Patrick Lip (voorheen Veendam) zelfs dicht bij de gelijkmaker en na rust kreeg ook Tjeerd Korf een goede schietkans.

Pas na een uur kon PSV het verschil groter maken en kon het Eindhovense publiek opgelucht adem halen. Binnnen een paar minuten liep de voorsprong snel op. Na de vijfde treffer haalde Cocu spelers naar de kant om de jonkies Steven Bergwijn (18) en Rai Vloet (20) en Jordy de Wijs (20) te laten spelen.

PSV-aanvaller Gaston Pereiro Beeld anp
PSV-aanvaller Gaston PereiroBeeld anp
Meer over