Primeur op gras Rosmalen voor Ferrer

Tennisser David Ferrer bereikte vrijdag in Rosmalen een mijlpaal in zijn loopbaan. Voor het eerst staat de 26-jarige Spanjaard in de finale van een grastoernooi....

ANP

Tegenstander van Ferrer werd de Fransman Marc Gicquel, die de als zevende geplaatste Argentijn Guillermo Canas uit de finale hield: 3-6 6-0 6-4. Gicquel was eerder verantwoordelijk voor de eliminatie van de nummer twee van de plaatsingslijst, zijn landgenoot Richard Gasquet. Hij gaat in Rosmalen op jacht naar zijn eerste ATP-titel.

Ferrer had het met name in de eerste set bepaald niet makkelijk tegen Del Potro, die echter twee breakkansen op de opslag van de Spanjaard onbenut liet. Na het verlies in de tiebreak (7-4) was het verzet van Del Potro gebroken. Ferrer liep zonder problemen naar 6-1 en putte moed uit dat optreden voor Wimbledon.

‘Dit wordt mijn eerste finale ooit op gras, het is ongelooflijk’, zei de verbaasde tennisser uit Gandia, aan de Spaanse oostkust. ‘Het is een opsteker om zo vlak voor Wimbledon zo goed te spelen.’ Ferrer verloor nog geen set in Rosmalen. In Londen treft hij volgende week als nummer vijf van de plaatsingslijst in de eerste ronde de Oekraïner Sergei Stachovski.

Bij de vrouwen was de Russische Dinara Safina haar landgenote Elena Dementjeva opnieuw de baas. De verliezend finaliste van Roland Garros (tegen de Servische Ana Ivanovic) bereikte de finale van de Ordina Open met een eenvoudige zege in twee sets: 6-3 6-2. Safina won eerder al van Dementjeva in de finale van het graveltoernooi van Berlijn en in de kwartfinales op Roland Garros. Dementjeva was de nummer één van de plaatsingslijst in Rosmalen.

Tegenstandster van Safina werd de Thaise qualifier Tamarine Tanasugarn, donderdag nog verantwoordelijk voor de uitschakeling in de kwartfinales van Michaëlla Krajicek. Tanasugarn, geroutineerd en een grasspecialiste, zette haar opmars voort ten koste van de Oekraïense Alona Bondarenko: 6-2 6-4.

Safina was zeer tevreden over haar optreden: ‘Dit was een van mijn beste partijen van het jaar. Elena is een heel lastige tegenstandster. Best gek, het was het derde toernooi op rij dat we tegen elkaar moesten.’

Meer over