Priem en Michailov maandag naar Reims

Cees Priem en Andrei Michailov worden maandag overgebracht vanuit Foix naar het parket van Reims. Dat bevestigde een lid van het onderzoeksteam in Pamiers....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

Het duo is daar voorgeleid aan de rechter. Beiden worden officieel in staat van beschuldiging gesteld naar aanleiding van de dopingvondst in een vrachtwagen van de ploeg op 9 maart in de buurt van Reims en vondsten van verboden middelen op hotelkamers tijdens de Tour de France.

Priem en Michailov zullen het weekeinde in de cel in Foix moeten doorbrengen. Maandag volgt de tocht naar Reims, waar het onderzoek naar het verkeerde pakket in de vrachtwagen op 9 maart al eerder werd gestart.

Ad Bos van sponsor TVM ontkende dat de twee in staat van beschuldiging zijn gesteld. Van vondst van verboden middelen bij de TVM-ploeg tijdens de Tour was volgens hem geen sprake.

Priem zat er vrijdag rustig bij in de politiewagen. Hij heeft altijd volgehouden van niets te weten en zelf ook graag de waarheid boven water te willen hebben. De Franse justitie zet echter geen personen vast zonder gegronde reden. TVM ontkent zelf dat er donderdag verboden middelen zijn gevonden.

Meer over