WK 2014

Prandelli looft Kuipers voor 'drinkmomenten'

De wereldvoetbalbond FIFA vond het zaterdag (plaatselijke tijd) bij de wedstrijd tussen Engeland en Italië niet warm genoeg om drinkpauzes in te lassen, tot onvrede van beide ploegen.

Bjorn Kuipers in actie tijdens Italië tegen Engeland. Beeld reuters
Bjorn Kuipers in actie tijdens Italië tegen Engeland.Beeld reuters

Toch kregen zowel de Engelsen als de Italianen de mogelijkheid om af en toe te drinken, mede door een slimmigheidje van Björn Kuipers. De Nederlandse arbiter liet bij verschillende blessurebehandelingen de spelers rustig begaan als ze naar een bidon grepen.

'De scheidsrechter was zo goed om de spelers af en toe toch te laten drinken', was bondscoach Cesare Prandelli van Italië blij met het optreden van Kuipers. 'Als we willen dat de spelers excelleren op een WK, dan moeten we ze wel de kans geven om te presteren.' Met name de Engelse spelers hadden last van de warmte. Prandelli's collega Roy Hodgson zag verschillende Engelse voetballers met kramp naar de grond gaan.

Dat de Engelsen met kramp te maken kregen lag deels ook aan het vele loopwerk dat ze moesten verrichten. Prandelli was vol lof over de speelwijze van de equipe van Hodgson, die weliswaar met 2-1 verloor van de Italianen. 'Een paar jaar geleden speelden ze vooral met lange ballen en moest het gevaar komen van de koppers', aldus de Italiaan. 'Ze hebben op dit WK echt een van de sterkste aanvalslinies. Daarom ben ik ook zo blij dat we hebben gewonnen. Engeland heeft een geweldig team.'

Meer over