Porto in eigen huis te sterk voor Malaga

FC Porto heeft dinsdagavond in de Champions League zijn zin gekregen. Het eerste duel met Malaga leverde een overwinning op, maar de 1-0 is nog lang geen garantie voor een plek in de kwartfinales van het meest lucratieve Europese voetbaltoernooi. De Spanjaarden moeten in de return voor eigen publiek echter nog wel even laten zien ook te kunnen aanvallen.

redactie
null Beeld reuters
Beeld reuters

Porto begon overtuigend. Alle ballen op Jackson Martinez, is dit seizoen het motto. De Colombiaan heeft er in de Portugese competitie al 20 in liggen en wordt steeds vaker vergeleken met zijn befaamde voorganger en landgenoot Radamel Falcao, nu het visitekaartje van Atletico Madrid. 'Die heeft hier geschiedenis geschreven, ik ben bezig aan de eerste alinea', temperde de spits de verwachtingen.

Bliksemafleider
Jackson was tegen Malaga actief, dreigend, maar vaker bliksemafleider dan zelf gevaarlijk. Een keer, na een lange pass met de borst te hebben gecontroleerd, was hij dicht bij een kansrijke uithaal. Sergio Sanchez blokkeerde het schot, zoals hij vaker alert was. Hetzelfde gold voor het Zuid-Amerikaanse duo achterin, Martin Demichelis en Weligton. Bovendien was de Franse regelaar Jérémy Toulalan altijd in de buurt.

Malaga verdedigde
Porto was wel beter, veel meer aan de bal ook, maar de Argentijnse doelman Wilfredo Caballero werd er niet ernstig door verontrust. Het bleef voor rust bij een paar serieuze mogelijkheden voor Fernando en Silvestre Varela. De counters van Malaga eindigden dikwijls al voor de middenlijn, verdedigend hadden de Spanjaarden het wel goed voor elkaar.

Trainer Vitor Pereira was al enigszins benauwd voor dat scenario. De Portugese media schetsten de voorbije dagen eindeloos de formidabele ervaring van Porto in de Champions League, terwijl Malaga debuteert op dit niveau. 'Als je naar het verleden kijkt, kunnen we niet verliezen. Maar dit is het heden', was zijn reactie op het overheersende optimisme.

Doelpunt Moutinho
Gelukkig voor hem lichtte de 1-0 op het scorebord niet lang na de hervatting op. De Portugese international João Moutinho zorgde 10 minuten na rust voor opluchting in het Estadio do Dragão. Hij rondde een lage voorzet van Alex Sandro af. Het Spaanse vermoeden van buitenspel deelde de Engelse arbitrage niet. Verder afstand nemen lukte Porto niet. De Rus Marat Izmailov had glijdend de 2-0 op de schoen, maar zag de bal naast het doel stuiteren.

null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld epa
Beeld epa
Meer over