Peng Shuai verrast Radwanska

Tennisster Agnieszka Radwanska is vandaag al in de tweede ronde van de US Open uitgeschakeld. De als vierde geplaatste Poolse verloor in twee sets van Peng Shuai uit China: 3-6 4-6.

null Beeld afp
Beeld afp

Peng Shuai, aanvoerster van de wereldranglijst voor het dubbelspel, sloeg maar liefst 28 winners in de wedstrijd die 96 minuten duurde. 'Ik miste twee wedstrijdpunten', besefte de Chinese. 'Maar ik ben blijven vechten. Gelukkig heeft dat iets opgeleverd. Dit is echt geweldig.'

'Ik moet nog heel veel leren', stelde Peng Shuai. Als dubbelspeelster won ze al 16 toernooien. 'Nu moet het in het enkelspel steeds een beetje beter gaan', zei de huidige nummer 39 van de wereldranglijst.

Peng Shuai stuit in de derde ronde op Roberta Vinci. De Italiaanse, als 28e geplaatst in New York, rekende in drie sets af met de Roemeense Irina-Camelia Begu (2-6 6-4 6-1).

De Zweedse Johanna Larsson verraste in de tweede ronde tegen de Amerikaanse Sloane Stephens, vorig jaar nog halve finaliste bij de Australian Open. Ze versloeg haar als 21e geplaatste tegenstandster in drie sets: 5-7 6-4 6-2.

Meer over