'Pantani overleed aan overdosis cocaïne'

Marco Pantani is overleden aan een overdosis cocaïne. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa vrijdag op basis van het autopsierapport...

De Italiaanse wielrenner overleed vorige maand op 34-jarige leeftijd in een hotelkamer in Rimini. 'Pantani's dood is veroorzaakt door acute vergiftiging door cocaïne', schreef Fortuni.

Eerder was al duidelijk geworden dat de coureur stierf door een hartaanval, die veroorzaakt werd door een opeenhoping van vocht in de hersenen.

Pantani werd op 15 februari dood aangetroffen in een hotel in de Italiaanse badplaats Rimini. In de kamer waar Pantani halfnaakt stierf, vond de politie grote hoeveelheden farmaceutische producten: Control, Surmontil en Flunox, allemaal antidepressiva en middelen tegen angstcomplexen.

Ook zou er cocaïne zijn gevonden. Daarnaast trof de politie in de kamer aantekeningen aan. Daar zat geen afscheidsnotitie tussen.

Het Openbaar Ministerie zoekt nog steeds naar een man die enkele dagen voor Pantani's dood drugs aan de ex-wielrenner zou hebben verstrekt.

Meer over