Overwinteren blijft het doel voor PSV

Technisch directeur Marcel Brands van PSV hoopte voor de loting van de Champions League op een mooie tegenstander uit pot twee en op clubs met meer winstkansen voor de Brabanders uit de potten drie en vier. Manchester United was een van de gedroomde opponenten uit pot twee maar bij eenvoudige ploegen kunnen de Russische koploper CSKA Moskou en de Duitse bekerwinnaar VfL Wolfsburg zeker niet gerekend worden.

null Beeld anp
Beeld anp

,,Qua budget staan we ver onderaan", constateerde Brands direct na de loting. ,,Maar in de Champions League kom je nou eenmaal geen eitjes meer tegen", concludeerde hij tevens.

,,De wedstrijd tegen Manchester United is heel leuk voor het publiek. Het is voor de toeschouwers heel bijzonder om Memphis in het shirt van United te zien. Ik ben daar heel blij mee", reageerde Brands.

,,PSV heeft het altijd heel lastig tegen Russische ploegen. CSKA Moskou staat zonder puntverlies bovenaan in de Russische competitie en is goed in vorm", analyseerde algemeen directeur Toon Gerbrands. ,,Wolfsburg was de zwaarst mogelijke tegenstander uit pot vier", voegde Brands hem weer aan. De PSV-directie ziet echter ook de positieve kanten en gezeurd wordt er daarom niet. Brands: ,,Het is fantastisch om je met deze ploegen te kunnen meten."

PSV doet voor het eerst sinds 2008 mee aan de groepsfase van de Champions League en dat leeft bij de fans. Nog voor de loting waren er 26.000 kaarten verkocht voor de groepsduels in eigen huis. Gerbrands: ,,Je kunt van alles vinden van de loting maar je wilt graag op dit toneel spelen. Het is voor PSV en Eindhoven is geweldig. We moeten blij zijn dat we hier nu staan."

Aan de doelstelling is na de zware loting bij PSV niets veranderd, aldus de directie. De Eindhovenaren willen overwinteren in Europa. Is het niet in de Champions League dan wel via een derde plaats in de groep die recht geeft op een vervolg in de Europa League. Gerbrands: ,,Het blijft sport. We houden ambitie."

Meer over