Oudin brengt stand tegen Rusland op 4-0

Tennis..

Van onze sportredactie

amsterdam Melanie Oudin is de lieveling van het publiek in New York. De 17-jarige Amerikaanse tennisster schakelde maandag in de vierde ronde de als dertiende geplaatste Russin Nadia Petrova in drie sets uit en bereikte daarmee de kwartfinales.

Oudin was bij de US Open eerder al te sterk voor twee andere Russische toppers, de als vierde geplaatste Jelena Dementieva en Maria Sjarapova, de voormalige nummer één. Bovendien versloeg ze in de eerste ronde de wat minder bekende Russin Anastasia Pavljoetsjenkova.

Oudin treft nu mogelijk weer een Russin, als Svetlana Koeznetsova, dit jaar winnares op Roland Garros, tenminste van de Deense Caroline Wozniacki wint.

Ook een andere tiener, de Belgische Yanina Wickmayer, schaarde zich bij de beste acht. De 19-jarige Wickmayer verschalkte in drie sets de Tsjechische Petra Kvitova, die eerder nog had afgerekend met topfavoriete Dinara Safina.

De opponente van Wickmayer in de kwartfinale is Kateryna Bondarenko. De speelster uit Oekraïne nam in de vierde ronde op niet mis te verstane wijze wraak op de Argentijnse Gisela Dulko, die in de tweede ronde Bondarenko’s oudere zus Alona had verslagen. Kateryna gaf Dulko een pak slaag met een ‘double bagel’: 6-0, 6-0.

Robin Söderling plaatste zich zonder veel moeite voor de kwartfinale. De Zweed kreeg hulp van zijn Russische tegenstander Nikolaj Davidenko, die na drie sets met een beenblessure opgaf. Söderling krijgt nu de kans revanche te nemen op Roger Federer voor zijn nederlaag tegen de Zwitser in de finale van de open Franse titelstrijd. Federer was maandagavond oppermachtig tegen de Spanjaard Robredo: 7-5, 6-2, 6-2.

Meer over