Oud-voetballers in actie in Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - Voorafgaand aan de finale van de UEFA-beker wordt dinsdag 9 mei in het Jan Louwers-stadion van FC Eindhoven een wedstrijd gespeeld tussen een team van Nederlandse oud-profs en een elftal met Europese grootheden.

De wedstrijd wordt gespeeld op initiatief van de UEFA en moet een traditie worden in elke stad waar een Europese finale wordt gespeeld. In het Philips Stadion in Eindhoven staat volgende week de finale in de UEFA-beker tussen Middlesbrough en Sevilla op het programma.

De namen van de deelnemende voetballers werden dinsdag bekendgemaakt. In het Europese team spelen in elk geval Thomas Ravelli, Gica Popescu, Fernando Hierro, Valeri Karpin, Enzo Scifo, Zvonimir Boban, Peter Beardsley en Mario Basler.

Namens Nederland verschijnen Hans van Breukelen, Simon Tahamata, Berry van Aerle, Peter Houtman, Bennie Wijnstekers, Adri van Tiggelen, Michel van de Korput, Jan Poortvliet, Stan Valckx, Gerald Vanenburg, Ernest Faber, Johan Neeskens, Juul Ellerman, Twan Scheepers, Jan Heintze en Willy en René van de Kerkhof en mogelijk ook Ruud Gullit aan de aftrap.

Meer over