OSC met 'oudjes' eredivisie in

Met een veteranenteam gaat OSC in het komende handbalseizoen proberen het eredivisieschap veilig te stellen. Nadat vrijwel het gehele eerste vrouwenteam de Amsterdamse club had verlaten, leek het de technische leiding niet verantwoord om jonge speelsters in het diepe te gooien....

Als oplossing is een aantal ervaren speelsters teruggehaald, die deel uitmaakten van het toenmalige Ookmeer dat in 1985 en 1986 onder Frans van Iersel kampioen van Nederland werd.

De bekendste en tevens oudste speelsters zijn Janny Dinkgreve (43), Hanneke van Eyl (41) en Silvia Witbraad (42). Els Heemeijer-Verkaik en Jeanette Wouters zijn andere oud-internationals van recentere datum, maar toch ook al de leeftijd van dertig gepasseerd.

De 'oudjes' van OSC, die slechts één uur per week trainen en al jaren een vriendinnenteam vormen, kunnen dit seizoen mogelijk voor een verrassing zorgen.

'Het is nog koffiedik kijken, maar dit team wordt zeker niet weggespeeld in de eredivisie. De ploeg kwam de laatste jaren ook steeds ver in het landelijk bekertoernooi', aldus teammanager Ton Stroosnijder.

Als OSC 3 werd de ploeg in de afgelopen competitie met vijftien punten voorsprong kampioen van de tweede divisie. Frank van Weerdenburg zal als coach optreden. Hoofdtrainer Erik van der Wel zal zich met de jeugdopleiding bij de Amsterdamse vereniging gaan bezighouden.

In het nieuwe seizoen zijn er door de Sectie Topsport van het Nederlands Handbal Verbond (NHV) een aantal belangrijke veranderingen doorgevoerd. Alleen de nummer tien degradeert nu automatisch (was negen en tien) naar de eerste divisie. De winnaar uit de wedstrijden tussen de twee kampioenen van de eerste divisie promoveert naar de eredivisie.

De verliezer van deze twee duels speelt met de nummer negen van de eredivisie om één plaats op het hoogste niveau. Verder zullen er voor het eerst (onaangekondigde) dopingcontroles worden uitgevoerd.

Meer over