Update

Oranje Zwart in finale EHL

Oranje Zwart heeft voor eigen publiek de finale bereikt van de Euro Hockey League. De landskampioen won van de Belgische club KHC Dragons: 3-0. De gastheer van de EHL staat maandag in de eindstrijd tegenover Harvestehuder. De Duitsers versloegen Racing Brussel met 3-2.

null Beeld anp
Beeld anp

Bij rust leidde OZ met 1-0 door een doelpunt van Jelle Galema. Vlak na de hervatting verdubbelde strafcornerspecialist Mink van der Weerden de marge met een befaamde sleeppush. Daniel Dabanch, de Spanjaard in Eindhovense dienst, besliste het duel met een backhand.

De 'verwachte' zege van de favoriet kwam bepaald niet zonder slag of stoot tot stand. De Belgische opponent, die eerder Kampong en Rotterdam al had uitgeschakeld, kreeg aanvankelijk de beste kansen. Na de eerste pauze - de EHL kent vier periodes van 17 minuten en 30 seconden - nam OZ het initiatief echter over.

Dat leidde in de 35e minuut tot de openingstreffer van Galema. Hij kon na een knappe actie van Rob Reckers de bal binnen tikken. Na de wissel van speelhelft brak Van der Weerden de weerstand van Dragons door de tweede Eindhovense strafcorner te benutten.

Harvestehuder rekende in de andere halve finale pas laat af met Brussel. De Belgen stonden tot in het vierde kwart met 2-0 voor. Tobias Hauke en Xavier Hasin maakten in nog geen 2 minuten gelijk, waarna Michael Körper de Duitsers 5 minuten voor tijd alsnog uitzicht gaf op de Europese beker.

Meer over