Oranje zonder geblesseerde Janmaat naar Astana

Daryl Janmaat reist niet mee met het Nederlands elftal naar Astana. De rechtsback heeft last van een knieblessure en mist hierdoor de interland tegen Kazachstan van aanstaande zaterdag. Dat maakte de KNVB dinsdag bekend.

Redactie
Daryl Janmaat tijdens de verloren interland tegen Tsjechië Beeld anp
Daryl Janmaat tijdens de verloren interland tegen TsjechiëBeeld anp

Voor Janmaat, die afgelopen zaterdag nog 90 minuten speelde met zijn club Newcastle United tegen Manchester City (6-1 verlies), is geen vervanger opgeroepen. Dat betekent dat bondscoach Danny Blind woensdag met 22 spelers afreist naar Kazachstan.

Janmaat speelde tot dusver 26 keer in het shirt van Nederland. De afgelopen twee interlands kreeg Gregory van der Wiel de voorkeur boven Janmaat. Van der Wiel is op zijn beurt geschorst voor het duel tegen Kazachstan. Kenny Tete is nu de enige rechtsback in de selectie van Oranje. De Ajacied speelde nog nooit in het Nederland elftal.

'De kans is nu wel heel groot dat ik ga spelen', zo reageerde Tete dinsdag. 'Spelen voor je land is altijd een van mijn dromen geweest. De omstandigheden zijn moeilijk daar. Maar ik zal er alles aan doen als ik speel.'

De lijst met afwezigen bij het Nederlands elftal groeit gestaag. Aanvoerder Arjen Robben en Stefan de Vrij ontbreken in de selectie omdat ze nog herstellende zijn van blessures. Bruno Martins Indi zit net als Van der Wiel een schorsing uit, Quincy Promes en Davy Klaassen meldden zich zondag geblesseerd af bij Blind. De bondscoach riep toen met Eljero Elia en Riechedly Bazoer twee vervangers op.

Kenny Tete Beeld epa
Kenny TeteBeeld epa
Meer over